Olika typer av skytte

När det kommer till olika typer av skytte så finns det verkligen en hel del. Nedan listas några av de vanligaste typerna av skytte:

  • Viltmål – Denna gren utför man på banor som finns ute i naturen, där man skall skjuta rörliga mål som ser ut som djurkroppar. Dessa djurkroppar rör sig både åt höger och vänster, och de har olika långa visningstider. Banorna är dessutom olika långa.
  • Lerduveskytte – Denna typ av sportskytte innebär att man skjuter lerduvor med ett hagelgeimages-20vär. Dessa lerduvor kastas ut i luften antingen med hjälp av en maskin eller för hand. Några discipliner inom denna gren är sporting, skeet samt trap. Lerduvorna är 2,5 cm höga samt har en diameter som är på 11 cm.
  • Luftgevärsskytte – Luftgevärsskytte är en väldigt populär gren inom sportskytte där man här skjuter med luftgevär på en bana som är 10 meter lång. Luftgeväret får som mest väga 5,5 kg men vanligtvis brukar de väga max 4,7 kg. När man först börjar med sporten så kan det vara svårt, så därför brukar man börja med att skjuta sittandes där man har ett stöd. När man senare känner att man vet hur man gör och att man behärskar själva luftgeväret så kan man börja skjuta som ståendes. Det är både en billig och väldigt rolig gren att hålla på med.
  • Bågskytte – Detta är en väldigt vanlig gren inom sportskytte och som också är en sport man tävlar i under de Olympiska Spelen. Kort och gott så handlar bågskytte om konsten att kunna skjuta med pil och båge. Man använder sig utav en pilbåge på en bana som kan vara olika långa, och målet är att skjuta så bra som möjligt på en tavla som även denna kan se olika ut.

Ja, det finns en del olika grenar inom sportskytte. De är olika varandra, men en sak de alla har gemensamt är att det krävs utrustning. utrustning för bättre skytte är väl värt att investera i för att bli riktigt bra på sporten och för att tycka det är riktigt kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *