Luftgevärsskytte är en gren som passar alla

Luftgevärsskytte är en av de sporter som är populära över hela världen. Faktum är att det enbart är lagidrotterna fotboll, handboll, hockey, basket och volleyboll som är större. Vad gäller individuella sporter är friidrott lika utspritt som luftgevärsskyttet. I runda slängar är det ungefär 50 miljoner människor som håller på med någon form av skytte och luftgevär är ett vapen som de flesta inom grenen åtminstone prövat på. Det som gör att denna gren View More: http://soulimages.pass.us/marcblivit så enormt populär är att vem som helst kan idka den. Oberoende om man är kille eller tjej, ung eller gammal, frisk eller handikappad är luftgevärsskytte ett ypperligt alternativ.

Ser man på luftgevärsskytte som sport kan alla mötas och tävla mot varandra med tanke på att samtliga deltagare har samma förutsättningar. Koncentrationen är en av de viktigaste faktorerna för att bli framgångsrik och de med ett stabilt sinnelag lyckas generellt bra inom sporten. Andra aspekter som bidrar till goda resultat är uthållighet och kondition. Viktigast av allt är dock naturligtvis att man kan njuta av luftgevärsskyttet och har roligt under tiden. Inom de svenska skytteföreningarna är gemenskapen familjär och alla är välkomna att delta.

Sporten utspelas inomhus och avståndet från luftgeväret till tavlan är 10 meter. Säsongen för grenen är i regel under vinterhalvåret, närmare bestämt från september till april. Själva luftgeväret laddas med antingen komprimerad luft eller drivgas och den 4.5 mm stora kulan är av bly. Den innersta ringen på tavlan är värd tio poäng, men kan vara klurig att träffa då den enbart är 0,5 mm stor.

Då man börjar med luftgevärsskytte sitter man på en bänk och skjuter sittandes. De som är 15 år och har erfarenhet får skjuta sittande med rem. Därefter är nästa steg att avancera till stående skytte, vilket vanligtvis sker efter att man fyllt 15 år. Har man tränat luftgevärsskytte sedan barnsben är det möjligt att börja skjuta stående redan som tolvåring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *